Els treballs es realitzen dues vegades al dia des de l’inici de l’Estat d’Alarma

Altea intensifica la desinfecció de carrers, places i mobiliari urbà (bancs d’asseure’s, papereres, contenidors, parades de bus , entre altres ) per a combatre la pandèmia del COVID-19. Durant els últims dies s’ha procedit a la neteja diària d’Entitats bancàries, caserna de Guàrdia civil,Centres de Salut , Supermercats , Central de la Policia Local etc.

A més els operaris de la Pública estan procedint des de fa una setmana a la desinfecció de bancs, papereres, contenidors, parades d’autobús , farmàcies, i les principals zones de pas de la localitat. Aquests treballs es realitzen dues vegades cada dia.

 

Seguretat del personal

Els operaris de la *Públca van protegits amb els Equips de Protecció Individual EPI ( Ulleres, màscara de químics, guants, botes i peces impermeables ) quan realitzen la desinfecció amb la màquina hidrolimpiadora i en funció del treball a desenvolupar.

El regidor Diego Zargozí assenyalava que “aquests dies s’han canviat els filtres i es polvoritza més amb el que el producte queda en suspensió, la qual cosa millora l’eficàcia”. L’edil destaca que “s’està fent un polvoritzat intensiu. Com l’aigua queda en suspensió cal protegir les vies respiradores i els ulls dels operaris amb l’equip d’aplicació de fitosanitari”.

Destacar que “els equips de protecció s’han incrementant, ja que s’ha canviat el producte i la manera d’aplicar-lo (peroxido d’hidrogen al 0,5% ) Un tractament que anirem combinant amb detergent i hipoclorit”. Zaragozí va explicar que “és un tractament preventiu que destrueix el virus , Hem realitzat diverses reunions amb *SIGGO, empresa local experta en aquestes qüestions. Amb això hem desinfectat més del 90% d’Altea”.