Els treballs es van realitzar després dels danys causats pel temporal Gloria i el seu manteniment es va veure interromput després del decret de l’Estat d’Alarma. Actualment s’està instal·lant mobiliari i procedint a l’anivellat de tota la badia alteana.

Els equips de la Pública continuen arreglant i millorant les platges de la localitat. I és que des de l’entrada en Fase 2 el passat 1 de juny les platges del municipi estan obertes al públic. L’edil de la Pública i d’Activitats i Platges, Diego Zaragozí, va explicar que “ en aquests dies els treballadors de la Pública continuen realitzant l’aplanat de les platges d’Altea el manteniment de les quals es va veure interromput per l’inici de l’Estat d’Alarma”.

Actualment la maquinària està donant “un repàs de l’anivellat alhora que s’estan instal·lant les casetes que ocuparan els socorristes. També s’han instal·lat les passarel·les d’accés”. A més l’edil va explicar que “s’està finalitzant el condicionament de totes les zones recreatives”. El servei de socorrisme no estarà disponible fins al dia 15 de juny.

Els operaris de La Pública estan desenvolupat una important tasca d’aplanat i condicionament en tota la costa alteana. Concretament a les platges de Cap Blanch, La Roda, l´Espigó i Cap Negret, on les últimes pluges havien amuntegat els cudols dificultant l’accés a determinats punts de la badia.

Pel que fa a la prevenció i la neteja, Diego Zaragozí ha afegit que “es desinfectaran periòdicament els accessos i passarel·les, però així i tot, es recomana anar amb calçat i portar tovallola o catifeta per a evitar el contacte amb la superfície”.

Finalment cal destacar que les restes de Poseidonia que s’acumulen en la riba s’han retirat. Aquestes restes es reduiran gràcies per un tractor especial i es procedirà a mesclar-los amb els cudols, mantenint-los així dins de l’ecosistema tal com apedaça en aquests casos l’Institut d’Ecologia Litoral.