La Pública escomet una actuació en aquests espais dins d’un ampli pla de renovació i manteniment de les zones verdes d’Altea

Acaben de finalitzar les labors de renovació i manteniment de dos dels racons que són lloc de pas diari de centenars de alteans i visitants. L’edil de l’àrea, Diego Zaragozí va voler destacar “el magnífic treball que s’està duent a terme des de la Pública, per a cuidar els espais verds i millorar la imatge de la nostra Altea”.

Pont de Moncau

En el cas del xicotet jardí de Pont de Moncau els treballs han consistit en l’eliminació del got de la font existent “i que portava anys sense funcionar” va destacar el regidor. A més s’ha procedit a construir un mur mitger per a reduir el pendent, amb materials similars als existents en la zona.

També s’ha dut a terme la reposició de terra vegetal, així com la instal·lació de 3 punts de llum. Zaragozí va assenyalar que “s’han plantat noves espècies resistents i amb poca necessitat hídrica, a part de creen dues zones de rocalla amb plantes de flor. S’ha aprofitat el moment, per a realitzar una renovació total del sistema de reg automàtic”.

Entre les diferents espècies ja plantades destaquen les verónicas, agathas, westringia, viburnum, cordyline pink, scaevola i pelargonium. Cal destacar que els treballadors de la Pública han reutilitzat a més diversos materials que es conservaven en perfecte estat com a àrids, rocalla i escorça de pi.

Carrer Alcoi

En aquesta operació de renovació que la Brigada de Parcs i Jardins està desenvolupant per tota la localitat, també s’ha conclòs aquesta setmana la de la zona situada al Carrer Alcoi. Allí s’ha eliminat tota la coberta vegetal que s’havia degradat amb el temps i també s’ha procedit a la renovació de tot el sistema de reg. En aquest espai s’han plantat exemplars de verónica, margarida, pelargonio, murta, teucrium i s’ha reforçat la zona amb material geotèxtil i àrids.

El responsable municipal va voler destacar “l’enorme sensibilitat” amb la qual treballen des del servei de jardineria de La Pública, que sempre actua amb criteris tècnics. “Actualment s’està fent un treball periòdic de manteniment dels parcs i jardins de la localitat. I és que tant l’equip de govern com els responsables de la Pública apostem de manera decidida per omplir de zones verdes i per tant de vida, Altea”.