Aquest dijous el Ple d’aquest mes de febrer a Altea, ha aprovat l’encàrrec de la gestió i manteniment per part La Pública de la piscina municipal. Un encàrrec l’import d’aquest 2022 és de 116.215 euros per a les despeses generals que inclouen el personal i el manteniment de la instal·lació. En anys posteriors aquesta xifra superarà els 200.000 euros. L’edil responsable de la Pública, Diego Zaragozí, ha destacat que “l’encàrrec recull la gestió de la piscina per als pròxims 10 anys a l’Empresa Pública, que s’encarregarà de la gestió de la instal·lació i del personal, així com dels cursos i activitats que es realitzen en la piscina municipal”. El regidor va explicar que “posteriorment quan tot comence a funcionar es valoraran també els ingressos que es generen anualment, gràcies als serveis que es presten, ja que actualment només s’han inclòs les despeses”.

Per la seua part el regidor d’Esports, Pere Barber ha manifestat que “considerem que la gestió per part de l’Empresa Pública Municipal, una entitat sense ànim de lucre, és la més adequada, ja que es farà de forma més eficaç i eficient, retornant a la ciutadania un servei públic molt demandant i necessari. L’experiència en la gestió per part de concessionàries privades no ha resultat satisfactòria i si prenem aquesta decisió és perquè estem convençuts que serà la millor”.

En la sessió plenària d’aquest dijous també s’ha aprovat l’horari de funcionament de la piscina que serà de dilluns a divendres de 07.00 a 22.00 hores i dissabtes de 08.00 a 13.00 hores.

Contractació de personal

En breu s’obrirà un procés de contractació del personal que s’incorporarà una vegada finalitzen les obres de renovació de la piscina municipal. El regidor de la Pública explicava que “en un curt espai de temps es publicaran les places necessàries per a oferir un servei de qualitat” i es farà públic el procés i les proves de selecció. Es preveu la comptar amb dos monitors, dos socorristes, dos recepcionistes i un coordinador.

Noves i modernes instal·lacions

Actualment s’estan escometent les obres de millora i modernització de la piscina municipal. Concretament hui dia s’està treballant en la renovació de la coberta i en la reparació dels diferents trencaments del got de la piscina.

Diego Zaragozí ha explicat que també s’està procedint a “la substitució de la maquinària que ja ha sobrepassat la seua vida útil per una altra més sostenible i preparada amb nova i moderna tecnologia”. També està previst el canvi dels filtres i de la depuradora.

Finalment el regidor d’Esports ha assenyalat que “el sistema de cloració passarà a ser salí, per la qual cosa desapareixeran els tractaments amb químics el que serà molt més saludable per als usuaris”. A més de totes aquestes actuacions es millorarà substancialment la imatge de la instal·lació municipal, l’entrada de la qual també serà modificada per a fer-la més accessible i adaptada a persones amb mobilitat reduïda.