Després de l’enorme desplegament de realitzat per la PDM durant les Festes Patronals, els operaris de l’Empresa Pública de Desenvolupament Municipal d’Altea tornen a intensificar durant les nits els aigualejos en la localitat. I és que amb l’aigualeig s’aconsegueix un elevat nivell de neteja, ja que en llançar aigua a pressió sobre el paviment s’arrosseguen tots els residus, pols i xicotetes partícules.

Amb les altes temperatures que s’estan registrant durant aquest inici del mes d’octubre, el reg de calçades amb aigua sense pressió es realitza davant la necessitat de mantindre el grau d’humitat i disminuir la pol·lució atmosfèrica, sobretot en carrers amb molta circulació.

Així durant aquests dies s’han realitzat el Carrer Marina Baixa, el parc al costat del CEAM, així com el parc infantil situat en aqueixa zona. A més s’ha procedit al baldeado de la plaça Ventura la Comare i també en la Plaça José María Planelles.

A més s’ha prestat especial atenció al Safareig de la localitat. Sobretot per a eliminar aigua estancada en els últims dies evitant així la proliferació de mosquits.

Cal destacar que en aquests últims dies s’han realitzat aigualejos intensius amb el Plat Decapant, l’últim al Carrer Consell. Es tracta d’una moderna maquinària de *hidropresión amb plats per a un fregat més eficaç. La neteja és més profunda ja que la *baldeadora utilitza un sistema de decapatge mitjançant la projecció d’aigua a pressió.

A més, s’eviten les molèsties als comerços perquè l’aigua es projecta en el sòl i no afecta als aparadors. En aquest sentit, cal ressaltar que la neteja amb el plat es duu a terme, en la majoria dels casos, en horari nocturn per a evitar les molèsties als veïns. Una altra dels avantatges que aporta aquesta nova maquinària és el seu disseny ergonòmic que facilita el seu maneig per part dels operaris.