Altea treballa durament en la neteja i recomposició de les platges de la ciutat per a deixar-les completament llestes per Setmana Santa , després de les destrosses patides pel temporal Gloria. A les platges de l’Va espigolar , La Roda i Cap Blanc, *estan treballat 2 maquines i 2 brigades de 4 operaris de l’Empresa Pública Municipal, en cadascuna d’elles. A més segons expliquen també s’incorpora “més maquinària que es va contractant segons necessitat, per exemple una miniexcavadora per a alguns punts concrets”

També es troba treballant en les costes alteanas el tractor, un camió ploma i un camió lleuger de càrrega. Des de la *Pdm asseguren que “S’està treballant duro perquè totes les nostres platges estiguen llestes i en perfecte estat per a Setmana Santa”.La planificació és que continuen treballant a bon ritme per a deixar les platges en condicions per al gaudi de ciutadans i visitants . L’edil d’Infraestructures Diego Zaragozó explicava a Ara Marina Baixa que “després de quantificar-se els danys i incloent la neteja el cost de tot ascendiria a un milió d’euros aproximadament”. Zaragozí assenyalava que ara se sol·licitaran ajudes a les diferents administracions per a recuperar les zones més afectades.

Ajudes per a Altea, l´Alfás i La Vila

Aquest dilluns es donava a conéixer que el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic ha acordat una resolució per la qual es declaren d’emergència les obres per a reparar els danys en la costa causats per la borrasca Gloria, esdevinguda entre els dies 19 i 24 de gener d’aquest mateix any.

Alejandro Soler, president del grup de parlamentari socialista del PSPV-PSOE en les Corts generals, valora la rapidesa i diligència de les actuacions “especialment quan estem parlant de zones turísticament rellevants, i que en breus dates van acollir a molts visitants en les vacances de Setmana Santa i amb la vista també posada en l’època estival”. 

En el cas d’Altea, l’actuació consisteix en la reparació d’accessos, espigons i sengles afectades, en L’Alfás del Pi la reparació del mur del *Albir i a La Vila Joiosa la reparació del talús i clos en Bol *Nou.

Així, tal com recull la resolució, les actuacions a la Comunitat Valenciana tenen una estimació de 9,6 milions d’euros, dels quals 1,5 milions d’euros es destinaran per a la província d’Alacant, 4,1 per a la de Castelló, i 4 per a la de València, en virtut del cost dels danys produïts en el domini públic.En concret, els municipis alacantins que comptaran amb actuacions de reparació de danys en la costa seran Dénia, Xàbia, Benitatxell, Teulada, Calp, Altea, Alfás del Pi, La Vila Joiosa, El Campello, Elx, Guardamar, Torrevieja, Orihuela i Pilar de la Horadada.